ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău solicită fortificarea capacității de patrulare și pază în capitală

09:59 | 03.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Primăria capitalei a solicitat autorităților centrale întărirea capacităților de patrulare în oraș și paza centrelor de plasament al refugiaților, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, în condițiile în care s-au înregistrat acte de vandalism din partea refugiaților, municipalitatea a cerut autorităților centrale întărirea și fortificarea capacității de patrulare și pază în oraș. „Pe parcursul ultimelor 24 de ore s-au înregistrat cazuri de comportament agresiv și vandalism din partea unor refugiați. Riscurile la adresa securității locuitorilor capitalei au crescut. Am adresat o cerere oficială pentru creșterea numărului de patrule ale carabinierilor pe străzi și paza centrelor de plasament al refugiaților”, a spus Ceban.

În același timp, edilul capitalei a cerut autorităților centrale activarea suplimentară de către Guvern a unor locuri de plasament. “Presiunea pentru asistența socială și plasamentul refugiaților este în creștere. Anticipăm că în patru-cinci zile autoritățile publice locale nu vor mai putea face față numărului mare de refugiați din Ucraina”, a precizat Ceban.

În ultimele 24 de ore, prin Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo au trecut 1775 de persoane, care au fost deja plasate în centre de plasament.

Foto: istockphoto.com  

img22001632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!