ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția va susține eforturile umanitare ale Republicii Moldova

11:44 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat la telefon cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Oficialii au agreat consolidarea eforturilor celor două țări pentru gestionarea crizei umanitare generate de războiul din Ucraina. Șefa statului a menționat că cetățenii Republicii Moldova și autoritățile s-au mobilizat exemplar pentru gestionarea unui flux în creștere de refugiați cu diferite necesități. Potrivit Președintei, acest lucru cere un efort semnificativ de coordonare, dar și resurse importante, iar în acest moment Moldova are nevoie de sprijinul imediat al comunității internaționale.

Președintele federal a enunțat solidaritatea și susținerea Confederației Elvețiene pentru eforturile umanitare ale Republicii Moldova, precizând că Elveția va contribui cu sprijinul necesar  în acest sens. De asemenea, în cadrul discuției, omologii au agreat să intensifice cooperarea bilaterală în domeniul luptei împotriva corupției.

img22001675

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!