ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va sprijini Republica Moldova în gestionarea fluxului de refugiați 

09:28 | 05.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Măsurile de susținere pe care Germania ar putea să le acorde Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina și a fluxului de refugiați au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu Secretarul parlamentar de stat de la Ministerul Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării, Niels Annen, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a vorbit despre acțiunile întreprinse de Executiv pentru asistența umanitară a refugiaților, dar și despre necesitățile existente în acest context, menționând că cifra oamenilor care vin din țara vecină este în continuă creștere, în condițiile în care resursele statului nostru sunt limitate. Șefa Cabinetului de miniștri a subliniat că, pe lângă asigurarea oamenilor cu necesitățile pe termen scurt, autoritățile din Republica Moldova mizează pe suportul Germaniei în creșterea finanțării pentru diminuarea efectelor economice și sociale. 

„Avem cel mai mare număr de refugiați din istoria Republicii Moldova, dar facem tot posibilul pentru a gestiona situația, inclusiv datorită suportului partenerilor noștri. În contextul acestei crize, este important să continuăm eforturile de creștere a veniturilor cetățenilor și susținerea agenților economici”, a subliniat Natalia Gavrilița. 

La rândul său, Niels Annen a declarat că vizita delegației germane la Chișinău are scopul de a identifica soluții pentru problemele generate de numărul mare de refugiați din Ucraina. „Venim de la Palanca, unde am văzut o cooperare impresionantă între polițiștii de frontieră, vameși și voluntari. Dedicația acestor oameni este de admirat, iar efortul de coordonare al Guvernului este un exemplu pentru mulți dintre noi”, a menționat Niels Annen. 

Foto: Guvern

img22001699

img22001699

img22001699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!