ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de autobuze din Chișinău sunt implicate în transportarea refugiaților

13:03 | 07.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. 112 autobuze din cadrul Parcului Urban de Autobuze Chișinău au fost antrenate, pe parcursul ultimelor 10 zile, în transportarea persoanelor refugiate pe teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generală transport public și căi de comunicație a Consiliului Municipal Chișinău, Vitalie Mihalache, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că autobuzele au asigurat servicii de transport al refugiaților ucraineni din punctele vamale de la frontiera cu Ucraina spre Chișinău, la centrul de triere CIE „Moldexpo”; de la centrul de triere CIE „Moldexpo” - spre centrele de plasament din municipiul Chișinău și din țară; de la centrele de plasament și triere - spre punctele de trecere de la frontiera cu România.

Potrivit oficialului, în această perioadă, autobuzele Parcului Urban de Autobuze Chișinău au înregistrat un parcurs de circa 22 mii km, cheltuielile suportate de primăria capitalei fiind estimate la aproximativ 740 mii de lei.

Vitalie Mihalache a specificat că transportul public de pasageri pe teritoriul municipiului Chișinău nu a fost afectat de lipsa temporară a acestor mijloace de transport, acesta fiind asigurat în volum deplin.

Foto: autourban.md

img22001746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!