ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va repartiza refugiaților toate donațiile colectate de la cetățeni

13:41 | 14.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va repartiza refugiaților din Ucraina toate donațiile colectate, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat la ședința on-line de astăzi a serviciilor municipiului ca municipalitatea va oferi un pachet cu produse de prim ajutor refugiaților ucraineni. Ulterior, edilul a precizat că toate donațiile de la Punctul de colectare deschis de Primăria Chișinău, vor fi repartizate tuturor refugiaților care necesită ajutor.

Potrivit lui Ceban, produsele vor fi împărțite în baza actelor de identitate ale refugiaților, cu efectuarea copiei pașaportului și înregistrarea acestuia. "Avem un depozit unde sunt donații de la toți doritorii: haine, încălțăminte, produse igienice dar și alte obiecte. Cunoaștem că în afară de refugiații care sunt cazați în centrele de plasament din Chișinău, sunt cetățeni care au luat acasă refugiați și, cu siguranță și aceștia necesită ajutor", a specificat oficialul.

Sursa citată a adăugat că reprezentanții autorităților locale ale capitalei elaborează mecanismul de repartizare a donațiilor de la punctul de colectare al Primăriei Chișinău iar procedura de distribuire va fi lansată la sfârșitul acestei săptămâni.

img22001918

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!