ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control a fost amânată

16:07 | 17.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Unificate de Control au revenit astăzi la Bender pentru a continua discuțiile cu privire la situația în Zona de Securitate și funcționalitatea mecanismelor de menținere a păcii, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Părțile au luat cunoștință de notificarea Ambasadei Ucrainei referitor la retragerea temporară a observatorilor militari din Forțele Mixte de Menținere a Păcii, în legătură cu situația creată în Ucraina    

Deoarece exponenții Tiraspolului în Comisie, contrar regulamentului și ignorând practica constructivă anterioară în cazuri similare, și-au reluat încercările de a orienta activitatea Comisiei Unificate de Control spre dispute politice, nu s-a reușit aprobarea ordinii de zi.

După discuții îndelungate și contradictorii, la propunerea delegației Federației Ruse, ședința a fost amânată pentru o săptămână.

img22002046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!