ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului a elaborat Regulamentul Cadastrului de stat al apelor

16:51 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Resursele de apă ale țării vor fi înregistrate și monitorizate informațional, conform standardelor europene. Guvernul a aprobat, în acest sens, Regulamentul Cadastrului de stat al apelor, format de Sistemul Informațional Automatizat, elaborat de Ministerul Mediului, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, pe platforma informațională vor fi furnizate informații despre resursele de apă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, precum și regulile de înregistrare, actualizare și radiere a datelor despre resursele de apă din țară. 

De asemenea, Cadastrul de stat al apelor va oferi acces la informație și date sistematizate despre următoarele obiecte: rețeaua hidrografică, corpurile de apă, construcțiile hidrotehnice, zonele și fâșiile de protecție, captările și deversările de apă, bilanțul apei, managementul bazinelor ș.a. Datele for fi furnizate de către Agenția „Apele Moldovei”, Agenția de Mediu, Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Informația va putea fi accesată pe site-ul csa.gov.md.

Regulamentul Cadastrului de stat al apelor a fost creat în cadrul proiectului de asistență tehnică „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitația din Republica Moldova”, cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Agenția Elveția pentru Dezvoltare și Cooperare.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!