ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a cumpărat necesarul anual de tichete pentru călătoria cu troleibuzul

10:49 | 07.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Municipalitatea Chișinău a cheltuit aproape 7 milioane de lei pentru a cumpăra 84 de milioane de tichete pentru călătoria cu troleibuzul, transmite MOLDPRES.

Primăria a anunțat despre recepționarea a 84 de milioane de bilete unice care reprezintă necesarul anual de tichete pentru călătoria cu troleibuzul. Potrivit practicii anterioare referitoare la inițierea procedurii de achiziție a biletelor unice pentru călătoria în troleibuze, contractul a fost semnat în urma unei licitații organizate pe platforma electronică m-tender la 25 ianuarie 2022.

Contractul a fost semnat cu Î.I. "Fetisova Nadejda" din orașul Barnaul (Rusia), deoarece Î.S. „Tipografia centrală" a anunțat, în scris, că nu dispune de capacitatea tehnică corespunzătoare pentru tipărirea tichetelor de troleibuz. Prețul unui bilet oferit de către Î.I. „Fetisova Nadejda" este de 0,008 lei, sau de 5-6 ori mai mic decât ofertele analizate pe piața internă, care oferă un grad inferior de securizare.

Pentru achiziționarea a 84 de milioane de bilete de troleibuz municipalitatea Chișinău a cheltuit 6 720 000 de lei, ceea ce echivalează cu 335.552 de euro.

img22002646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!