ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Transgaz România își va extinde infrastructura din Republica Moldova

14:25 | 15.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Șefii ANRE România și Republica Moldova au discutat la București despre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Directorul general al ANRE, Veaceslav Untilă, s-a întâlnit astăzi la București cu omologul său român, Dumitru Chiriță. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, diversificarea surselor de asigurare cu energie electrică și gaze naturale, precum și extinderea cooperării interinstituționale.

Cele două delegații au discutat despre posibilitățile României de a contribui la asigurarea Republicii Moldova cu gaze naturale în contextul unor eventuale modificări ale aranjamentelor contractuale existente între Republica Moldova și Federația Rusă, precum și oferirea unor capacități de înmagazinare a gazelor naturale necesare Republicii Moldova, pe teritoriul României.

Pe parcursul aceleiași vizite, Veaceslav Untilă a avut o întâlnire cu Ion Sterian, director general Transgaz România. Discuțiile au fost axate pe proiectele de extindere a infrastructurii Transgaz în Republica Moldova și oportunitățile noi de asigurare a țării noastre cu gaze naturale de pe piața europeană. Părțile au salutat investițiile efectuate de Transgaz în țara noastră, care asigură diversificarea surselor și reprezintă o alternativă viabilă în acoperirea consumului de gaze naturale.

Foto: anre.md

img22002906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!