ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început desemnarea candidaților care vor participa la alegerile locale noi

10:01 | 19.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. A început perioada de desemnare a candidaților la funcțiile de primar și consilier al consiliului local în localitățile unde vor avea loc alegeri locale noi, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că, începând cu data de 18 aprilie curent, formațiunile politice își pot desemna candidații care vor participa în cursa electorală pentru alegerile locale care se vor desfășura în zece localități la data de 29 mai 2022.

Potrivit autorității electorale centrale, depunerea nemijlocită a actelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile locale are loc numai după stabilirea locului și timpului recepționării documentelor de către consiliile electorale de circumscripție. Iar agitația electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral.

Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 29 mai curent, organizarea alegerilor locale noi în 10 localități. În cazul a opt localități urmează să fie ales primarul: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, iar în alte două localități, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești, vor fi organizate alegeri pentru componența consiliilor locale.

img22002975

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!