ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Structura Procuraturii Generale a fost optimizată

09:27 | 03.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a anunțat astăzi că a finalizat procesul de optimizare a structurii Procuraturii, inițiat la 25 ianuarie 2022, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al PG, optimizarea a fost demarată urmare a eliberării acordului de către Consiliul Superior al Procurorilor. Astfel, începând de astăzi, din cele 90 de funcții de procurori existente în cadrul Procuraturii Generale 21 au fost reduse, după cum urmează: o funcție de Adjunct al Procurorului General, 4 funcții de șef Direcție, 4 funcții de șef Secție, 12 funcții de procurori în secție.

Din numărul total de funcții optimizate din Procuratura Generală, 9 funcții au fost realocate Procuraturii Anticorupție, 5 funcții către PCCOCS și 7 funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău.

Concomitent, în Procuratura Generală au fost reduse și 7 funcții de consultant al procurorului. Aceste unități de personal, au fost realocate după cum urmează: 4 funcții către Procuratura Anticorupție și 3 funcții către PCCOCS.

Prin urmare, ca rezultat al procedurilor legale realizate, în prezent au rămas să activeze în funcția de procuror în Procuratura Generală 69 de procurori și respectiv 123 de funcționari și personal tehnic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!