ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Copiii din Republica Moldova vor putea depune plângeri direct la comitetul ONU

13:49 | 04.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Copiii din Republica Moldova ar putea depune plângeri direct la comitetul ONU privind Drepturile Copiilor. Asta prevede Protocolul Facultativ la Convenția Organizației Națiunilor Unite cu privire la drepturile copilului privind procedura de comunicare discutata astăzi de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Astfel, tratatul instituie procedura internațională de depunere a plângerilor pentru încălcarea drepturilor copiilor, precum și procedura de comunicare interstatală și de investigare a încălcărilor grave sau sistemice.

Scopul acestui Protocol este de a asigura nivelul de cunoaștere a drepturilor în rândul copiilor și de a le permite să depună plângeri direct la Comitetul ONU.

Documentul urmează să fie propus spre examinare în plenul Parlamentului.

Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului a fost adoptată de către Adunarea Generală a ONU la data de 20 noiembrie 1989 și a fost ratificată de țara noastră în 1990.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!