ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile care găzduiesc refugiați se pot înregistra până pe 7 mai pentru a primi ajutor financiar

15:36 | 04.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Programul Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite (WFP) încurajează familiile din Moldova care găzduiesc refugiați să continue să se înregistreze, până la data de 7 mai, pentru a primi ajutorul financiar, comunică MOLDPRES.

Pentru a se înregistra pentru primirea ajutorului, familiile din Chișinău pot folosi portalul de înregistrare online (UAHelp) unde trebuie să se înregistreze atât capul familiei gazdă, cât și refugiatul (refugiații), folosind același cod primit la înregistrarea online.

În alte raioane ale Republicii Moldova, familiile pot continua înregistrarea în persoană la consiliile locale (primării) până la data limită – 7 mai.

Conform Programului Alimentar Mondial al Organizației Națiunilor Unite, până în prezent au solicitat înregistrarea peste 8 200 de persoane, dintre care 6 700 au fost confirmate. Peste 6 200 de gospodării au primit deja transferurile bănești și restul sunt procesate și vor fi finalizate în următoarele câteva zile. 

Programul de ajutor financiar, parte a răspunsului umanitar al WFP în Moldova, a fost lansat la 25 martie 2022, în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR). 

Statisticile oficiale arată că Moldova găzduiește peste 93 mii de refugiați din Ucraina.

img22003371

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!