ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup criminal transfrontalier specializat în contrabandă a fost destructurat de oamenii legii

10:34 | 05.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Angajații Poliției de Frontieră în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova, cât și în conlucrare cu organele de resort din România, au destructurat un grup criminal organizat transfrontalier, constituit din 15 persoane, specializat în contrabandă cu ţigări, comunică MOLDPRES.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul a șase luni a fost cercetată activitatea infracțională a grupării criminale. În această perioadă s-au documentat cinci livrări controlate ale țigărilor peste segmentul „verde” al frontierei de stat.

Totodată, a fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acțiuni de corupere a angajaților Poliției de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea hotarului). Polițiștii de frontieră erau remunerați cu sume între 4000-7000 de  euro, pentru organizarea fiecărei treceri clandestine.

În prezent, echipa de documentare desfășoară 12 percheziții în mai multe localități din regiunea de nord a țării, fiind reținute patru persoane.

Suspecții sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Aceștia procurau și depozitau marfa în apropierea frontierei ca ulterior să o transporte ilegal peste frontiera de stat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!