ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a retras de pe rafturi un lot de carne de pasăre

09:09 | 06.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/ a anunțat că a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a cărnii de pasăre în asortiment distribuită de ÎM „PB-NORD” SRL, după ce a depistat prezența serotipului Salmonella, comunică MOLDPRES.

Potrivit ANSA, lotul de carne de pasăre refrigerată expiră la data de 9 mai curent. Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, prezentate de un produs alimentar neconform.

Foto: ANSA

img22003430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!