ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mesajul viceprim-ministrului Nicu Popescu cu prilejul Zilei Europei

14:36 | 09.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Europei, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În mesaj se menționează:

„9 Mai la noi în țară este ziua când comemorăm cei căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, cinstim veteranii care au luptat pentru pace și au plătit cu sânge prețul celui mai teribil război din istoria umanității.

De asemenea, 9 Mai este ziua în care 72 de ani în urmă s-a născut Europa pașnică, prosperă și unită. Pentru toată Europa 9 Mai înseamnă pace, libertate, democrație, egalitate, înseamnă respect pentru demnitatea umană și pentru drepturile omului, înseamnă puterea statului de drept și instituții care veghează interesele cetățenilor săi.

Toate aceste lucruri nu ar fi fost sărbătorite astăzi fără efortul comun din anii celui de-al doilea război mondial, când toate țările, toți părinții și bunicii noștri s-au unit pentru a se opune răului care amenința toată planeta. A fost o victorie a solidarității și a unității.

Și în acest an, Europa este mai unită ca niciodată în mesajul de solidaritate pentru pace, în mesajul nostru ferm de a opri războiul din Ucraina.

9 Mai rămâne o zi în care învățăm din rănile trecutului pentru a fi mai puternici și mai prosperi în viitor. Iar viitorul țării noastre nu poate fi decât în marea familie europeană alături de care împărtășim aspirații și un drum comun de dezvoltare și modernizare”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!