ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Călătoriile cu transportul public în capitală s-ar putea scumpi

11:29 | 11.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Călătoriile cu transportul public în capitală s-ar putea scumpi de la doi la șase lei. Anunțul a fost făcut astăzi de edilul capitalei, Ion Ceban, într-o conferință de presă. El a menționat că va propune noile tarife pentru aprobare Consiliului Municipal, comunică MOLDPRES.

„Îmi asum că nu este o decizie populară, dar este necesară pentru dezvoltarea transportului din Chișinău și evitarea ducerii în faliment a Parcului Urban de Autobuze, dar și a Regiei Transport Electric”, a spus Ceban.

Potrivit proiectului ce va fi propus spre examinare, costul unei călătorii ar urma să fie de șase lei, iar în vânzare vor fi puse și abonamente care vor fi mai ieftine.

Edilul susține că prețul real al unei călătorii cu troleibuzul este de 7,40 lei, iar pentru autobuz de 17 lei. El a precizat că pensionarii și alte 18 categorii de persoane vor călători gratis și tot gratuit vor călători și micuții până la șapte ani.

img22003523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!