ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din toamnă, ASP va emite acte cu grad sporit de securitate

14:54 | 18.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Agenţia Servicii Publice (ASP) va emite, din toamna acestui an, documente cu grad sporit de securitate, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, compania franceză SELP a fost desemnată câștigătoare pe cel de-al doilea lot al achiziției publice, anunțate repetat la începutul acestui an de către Agenția Servicii Publice. Asta după ce corpul de control al prim-ministrului a depistat mai multe nereguli, legate de licitația inițiată de fosta conducere a agenției.

„Astăzi, la sediul instituției a fost semnat contractul de achiziție cu compania franceză, cu o valoare de circa 20 milioane de lei. În baza acestuia, Agenția Servicii Publice va achiziționa echipamente și produs program specializat de personalizare a actelor de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare”, indică ASP.

Noile acte de identitate, care urmează a fi emise deja în toamna acestui an, vor fi produse în baza unei noi tehnologii de tip policarbonat și vor avea un grad sporit de securitate, rezumă sursa citată.

Foto: ASP

img22003713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!