ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu un grup de deputați români

16:26 | 18.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a discutat astăzi cu delegația Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților a Parlamentului României, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul discuțiilor, speakerul a reiterat determinarea autorităților de a continua procesele de integrare europeană a țării noastre, mulțumind României pentru sprijinul acordat în realizarea parcursului european. Totodată, președintele Parlamentului a apreciat dinamica dialogului bilateral, precum și consolidarea relațiilor interparlamentare. În ultima jumătate de an au avut loc șapte vizite la nivelul comisiilor parlamentare de profil din ambele parlamente. ”Criza de securitate și cea a refugiaților nu pot să eclipseze relațiile noastre speciale de prietenie și implementarea proiectelor comune”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, speakerul a salutat semnarea astăzi, la Chișinău, a unui acord de cooperare dintre Comisiile administrație publică ale Parlamentului Republicii Moldova și României, exprimându-și încrederea că documentul va impulsiona furnizarea unor servicii publice de calitate pentru cetățenii din cele două țări.

Agenda discuțiilor din cadrul întrevederii a inclus și subiectul referitor la necesitatea suplimentării personalului la frontieră pentru a fluidiza procesele, în special la punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița.

Foto: Parlament

img22003719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!