ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Roberta Metsola, președintele Parlamentului European

19:59 | 18.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această după-amiază o întrevedere cu Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a mulțumit pentru invitația de a vorbi în fața deputaților europeni, după care oficialele au discutat despre situația de securitate din Moldova și din regiune, și despre eforturile noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.

În cadrul discuției, Maia Sandu a vorbit și despre viziunea de viitor și aspirațiile europene ale țării noastre.

„I-am mulțumit președintei Metsola pentru promovarea Rezoluției Parlamentului European din 5 mai, prin care statelor membre ale UE și Comisiei Europene li se recomandă să sprijine perspectiva europeană a țării noastre. Acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova va încuraja eforturile noastre de reformare internă, în beneficiul cetățenilor, iar UE va obține astfel un partener stabil și de încredere în regiune”, a spus Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22003731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!