ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A demarat reabilitarea tronsonului feroviar Tighina-Basarabeasca-Giurgiuleşti

10:29 | 19.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Întreprinderea de stat Calea Ferată din Moldova (CFM) a organizat ieri evenimentul de lansare a lucrărilor de reabilitare a tronsonului feroviar Tighina-Basarabeasca-Giurgiuleşti, transmite MOLDPRES.

Implementarea acestui proiect a fost posibilă datorită sprijinului delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, fiind finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiţii (BEI). Executorul lucrărilor, în urma concursului, a fost desemnată Compania ”Termizhol Zhondeu” LPP, parte a grupului companiilor ”Komkor Management” LPP.

„Realizarea proiectului, pe porțiunea de 233 km a tronsonului menționat, va avea ca rezultat creșterea capacității de transport, sporirea nivelului de siguranță, reducerea duratei de transportare a mărfurilor și crearea unor condiții optime pentru realizarea eficientă a proceselor operaționale feroviare”, indică CFM.

Aceste obiective vor fi obținute în urma eliminării restricțiilor de greutate și viteză, viteza de circulație va  crește până la 90 km/h pentru trenurile de marfă și la 120 km/h pentru trenurile de pasageri, conform sursei citate.

Foto: CFM

img22003740

img22003740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!