ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar a fost simplificată

12:48 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar a fost simplificată. Un proiect de modificare a legislației în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de Parlament, comunică MOLDPRES.

Autorul proiectului de lege, deputatul Vladimir Bolea, a menționat că legea cu privire la medicamentele de uz veterinar a fost adoptată în anul 2018 și în procesul de implementare au fost identificate mai multe lacune, toate în final reprezentând impedimente nefondate și restricții exagerate la etapa depunerii cererilor pentru obținerea certificatului de înregistrare a medicamentului de uz veterinar.

Modificările legislative vor face mai clare condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar, precum și obligațiile şi împuternicirile ANSA în domeniu.

Foto: Parlament

img22003755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!