ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Depozitul național de vaccinuri a fost dotat cu echipament modern

13:56 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Depozitul național de vaccinuri a fost dotat cu echipamente moderne donate de Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății. Evenimentul de prezentare a aparatajelor a avut loc astăzi la Chișinău, relatează MOLDPRES.

În cadrul acestuia, șeful Agenției Naționale Pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, a specificat că donația include: generatoare, vehicule și camere frigorifice, congelatoare, echipamente IT și aparataje de descărcare a vaccinurilor. „La fel, în cadrul  proiectului, a fost renovat un depozit și efectuată repararea mai multor încăperi destinate angajaților”, a spus Jelamschi.

La rândul său, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a mulțumit partenerilor externi pentru suportul acordat și a menționat că serviciile medicale de calitate pot fi oferite doar cu ajutorul echipamentelor performante. „Vaccinul ne oferă protecția necesară împotriva virușilor, fapt demonstrat și în perioada pandemică. Acestea au standarde severe de păstrare, de aceea mulțumim mult pentru echipamentele moderne donate ce vor permite stocarea și transportarea lor”, a remarcat Nemerenco.

Totodată, șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a specificat că donația are scopul de a asigura în totalitate procesul de vaccinare și eficacitatea acestuia. „Suportul vine pentru a consolida sistemului de sănătate din R. Moldova. Ne dorim să sporim capacitatea de a face față rapid urgențelor din acest domeniu pentru a putea oferi populației servicii medicale de calitate”, a spus oficialul.

Valoarea proiectului constituie 776 de mii de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană. 

img22003759

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!