ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Departamentului Federal pentru Afaceri Externe al Elveției

15:05 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În marja participării la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în aceste zile la Torino, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Livia Leu, secretar de stat al Departamentului Federal pentru Afaceri Externe al Confederației Elvețiene, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat despre stadiul actual al relațiilor moldo-elvețiene, fiind analizată perspectiva consolidării relațiilor comercial-economice bilaterale prin posibilitatea diversificării piețelor de export și a negocierii acordului de liber schimb între statele EFTA și Republica Moldova.

Întrevederea a prilejuit și efectuarea unui schimb de opinii privind situația de securitate regională în contextul războiului din Ucraina.

„Ne-am referit la parcursul european ambițios al țării noastre, care înseamnă reforme, modernizarea instituțiilor după standardele europene în spiritul respectului deplin al principiului meritocrației”, a menționat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22003801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!