ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a avut o întrevedere cu omologul austriac

15:15 | 20.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. În marja participării la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în aceste zile în Italia, la Torino viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a discutat cu ministrul federal al Afacerilor Externe și Internaționale al Austriei, Alexander Schallenberg, comunică MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, în cadrul întrevederii, diplomații au avut un schimb de opinii aprofundat cu privire la evoluțiile regionale și riscurile de securitate în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Șefii celor două diplomații au discutat despre oportunitățile de cooperare pe segmentul avansării Republicii Moldova pe calea integrării europene în baza unor criterii de meritocrație, examinarea de către Uniunea Europeană a cererii de aderare în contextul prezentării de către țara noastră a răspunsurilor la partea a doua a chestionarului Comisiei Europene. Totodată, vicepremierul Nicu Popescu a punctat angajamentul guvernului de reformare a instituțiilor, inclusiv avansarea pe dimensiunea reformei justiției.

„Lucrăm în cooperare cu partenerii noștri la combaterea dezinformării și la sporirea rezilienței societății civile și a mass-mediei. Am menționat în contextul indexului libertății presei, reușita avansării cu 49 de poziții și clasarea țării noastre pe locul 40”, spus ministrul Nicu Popescu.

Oficialul moldovean a remarcat faptul că Republica Moldova are prieteni mulți, care oferă asistență valoroasă țării noastre prin diverse mijloace. În context, ministrul Nicu Popescu a mulțumit pentru angajamentul Austriei în cadrul conferinței de susținere a Moldovei de la Berlin, asistența financiară și umanitară acordată țării noastre, precum și relocarea refugiaților ucraineni din Moldova în Austria.

Foto: MAEIE

img22003802

img22003802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!