ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul șef de stat Igor Dodon a fost reținut

17:09 | 24.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a făcut publice mai multe detalii despre perchezițiile efectuate astăzi în dosarul fostului șef de stat, Igor Dodon. Procurorii au anunțat că în urma descinderilor au fost reținute două persoane, printre care și fostul președinte, comunică MOLDPRFES.

Procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a menționat în cadrul unui briefing că de dimineață oamenii legii au făcut percheziții în 10 imobile și trei automobile, unde au depistat sume impunătoare de bani în lei și valută străină, contracte și recipise, dar și mai multe bunuri de lux care au fost ridicate pentru verificări.

Potrivit sursei citate, unul din cei doi reținuți a fost depistat chiar în timp ce încerca să înghită un document. De asemenea, procurori susțin că mai multe bunuri dobândite ilegal au fost ascunse, iar în una din locații într-un plic cu simbolul unui partid politic, au fost depistați 17 mii de euro, 1000 de dolari, dar și 600 mii de lei. Printre probele ridicate de oamenii legii se numără și mai multe foi turistice achiziționate în valută rusească.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul dosarului penal pornit pe numele lui Igor Dodon, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324  (coruperea pasivă) art.181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337 (trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită).

img22003895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!