ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii au solicitat mandate de arest pentru 22 de suspecți în dosarul Forex

10:12 | 27.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Procurorii anticorupție au depus astăzi demersuri în vederea arestării preventive a 22 de persoane, din cele 24, reținute în dosarul escrocheriei și spălării de bani, comunică MOLDPRES.

Acum două zile, ofițerii CNA au operat percheziții la un grup de persoane care ar fi deposedat de bani sute de cetățeni ai Republicii Moldova, Federației Ruse și Kazahstanului, prin intermediul unei companii de consultanță în domeniul tranzacțiilor la bursă. Pe parcursul ultimilor doi ani, această companie, înregistrată în Cipru, dar cu o reprezentanță la Chișinău, ar fi încasat de la clienții săi, prin fraudă, peste 1,5 milioane de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, în diferită valută (14 500 de euro și 4000 de dolari), patru automobile de lux, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, telefoane, calculatoare și alte mijloace de comunicare și purtători de informații. Mai multe conturi bancare, prin intermediul cărora se operau tranzacțiile suspecte, au fost blocate în afara țării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!