ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-portugheză a fost discutată de președinții Maia Sandu și Marcelo Rebelo de Sousa

20:03 | 30.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție în format de videoconferință cu președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa. Discuția a vizat situația de securitate din regiune și cooperarea bilaterală, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului i-a mulțumit omologului său portughez pentru ajutorul umanitar oferit țării noastre de la începutul războiului din Ucraina. La fel, președintele Maia Sandu a mulțumit pentru deschiderea autorităților de la Lisabona față de concetățenii noștri stabiliți în această țară.

Președintele Marcelo Rebelo de Sousa a apreciat, la rândul său, ambițioasa agendă de reforme a guvernării de la Chișinău, al cărei scop este să aducă Moldova în familia Uniunii Europene.

La finalul discuției, Maia Sandu l-a invitat pe omologul său portughez să efectueze o vizită în țara noastră.

Foto: Președinție

img22004057

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!