ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile au cauzat mai multe pagube în regiunea de nord a ţării

12:05 | 03.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Salvatorii din nordul țării au intervenit în urma ploilor torențiale care au căzut ieri în regiune, transmite MOLDPRES.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în raionul Soroca în urma ploilor torențiale, înregistrate pe data de 2 iunie, au fost raportate mai multe pagube materiale, iar angajații IGSU au fost solicitați pentru lichidarea consecințelor.  

„În localitatea Volovița, salvatorii au intervenit pentru a înlătura un copac prăbușit peste două autovehicule. În municipiul Soroca, pe strada Miron Costin, angajații IGSU au deblocat circulația pe traseul blocat de un copac căzut în urma vântului și precipitațiilor puternice”, indică Inspectoratul.

De asemenea, ca urmare a intemperiei a fost parțial deteriorat un drum local din pietriș de 2,5 km, precum și o porțiune de drum raional de 2,2 km în localitatea Ocolina, iar în satul Șeptelici a fost blocat parțial cu pietriș un drum din centrul localității.

Vântul puternic a descoperit nouă sere, fiind deteriorată pelicula pe o suprafață de 6000 de m2, iar 4,5 ha de căpșuni au fost distruse. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 55 situații de risc.

Foto simbol

img22004170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!