ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA a primit 300 de autorizaţii de transport pe teritoriul Azerbaidjanului

08:52 | 08.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a primit un contingent suplimentar de trei sute de autorizații bilateral/tranzit pentru efectuarea transportului de mărfuri pe teritoriul Republicii Azerbaidjan în anul curent, transmite MOLDPRES.

Conform ordinului Agenției, contingentul menționat a fost inclus în lista autorizațiilor de categoria III pentru anul 2022, în scopul utilizării raționale și evitării riscului de epuizare a stocului într-o perioadă scurtă de timp, luând în considerație solicitarea sporită a actelor permisive de către operatorii de transport.

„În urma analizei efectuate privind utilizarea autorizațiilor Azerbaidjan bilateral/tranzit, s-a constatat că în anul 2021 parcul real antrenat constituie 21 camioane. Totodată, pentru efectuarea operațiunilor de transport în tranzit pe teritoriul Republicii Azerbaidjan către Federația Rusă și țările Asiei Centrale, pentru perioada curentă a fost estimată utilizarea a peste 3000 autovehicule”, indică ANTA.

Potrivit instituţiei, în perioada 1 ianuarie – 23 februarie curent, au fost eliberate 14 autorizații Azerbaidjan bilateral/tranzit, iar în perioada 24 februarie – 23 martie curent au fost eliberate 83 autorizații, indicând o creștere semnificativă a solicitărilor operatorilor de transport.

Autorizațiile acordate de către Ministerul Dezvoltării Digitale și Transportului al Republicii Azerbaidjan sunt valabile până la 31 ianuarie 2023.

img22004272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!