ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-română pe segment militar a fost discutată la București

16:01 | 08.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Subiecte cu referire la stadiul actual al cooperării pe segment militar, arhitectura securității regionale şi sprijinul acordat de România la transformarea instituţiei de apărare a Republicii Moldova în conformitate cu standardele unei guvernări democratice, au fost discutate astăzi la București în cadrul unei întrevederi a ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, cu omologul său român, Vasile Dîncu, comunică MOLDPRES.

Șeful de la apărare i-a mulțumit oficialului român pentru asistența oferită de România la modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. El s-a referit  și la contribuţia semnificativă a partenerilor români la realizarea proiectelor în cadrul Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI) și altor programe comune, dezvoltarea învățământului militar, precum și oportunitățile de instruire a efectivului Armatei Naționale în instituțiile de profil din România.

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a menționat că “România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu Armata Națională a R. Moldova pentru beneficiul reciproc și pentru a sprijini eforturile acesteia privind modernizarea, creșterea capacității operaționale și a nivelului de interoperabilitate”.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, efectuează o vizită oficială în România în perioada 7-8 iunie, la invitația omologului său, Vasile Dîncu.

Foto: MA

img22004296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!