ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Trebujeni, Orhei a fost inaugurată o nouă destinaţie turistică

10:41 | 16.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. O nouă destinație turistică a fost inaugurată ieri în satul Trebujeni, raionul Orhei. Pensiunea „Casa Rândunicii” este amplasată într-o zona cu peisaje, între malurile stâncoase din localitate şi a devenit un punct de atracție al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”, transmite MOLDPRES. 

Pensiunea este construită de familia Buzilă în apropierea casei părinteşti şi a fost proiectată în conformitate cu tradiţiile arhitecturale locale, cu finisaje autentice, dar infrastructură modernă și o capacitate de cazare de patru camere. Locaţia are o terasă de vară şi un teren de joaca amenajat pentru copii, o terasă închisă pentru organizarea evenimentelor şi cramă tradițională. 

„Orheiul Vechi a devenit un brand de țară și trebuie să facem față interesului care este și care cu siguranță va crește, explorând autenticitatea tradițiilor și valorificând potențialul acestui colț de Rai”, a spus ministrul Culturii, Sergiu Prodan, la evenimentul de inaugurare.

Pensiunea „Casa Rândunicii” este unul dintre cei 20 beneficiari ai programului de granturi implementat de către Activitatea de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului, finanțată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională. Scopul programului este să susțină sectorul turismului în dezvoltarea infrastructurii și a produselor turistice pentru depășirea dificultăților generate de impactul pandemiei asupra sectorului turistic.

Foto: Ministerul Culturii

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!