ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Ungheni va începe noul an școlar după renovare şi modernizare

10:18 | 17.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Lucrările de eficientizare energetică a Liceului teoretic "Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni, desfășurate în cadrul unui proiect implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru cu susținerea financiară a UE, au fost ieri monitorizate de către o echipă de specialiști în domeniul construcțiilor. Acestea urmează să fie finalizate către mijlocul lunii august, astfel încât instituţia să fie pregătită pentru începutul noului an școlar, transmite MOLDPRES.

În prezent, la liceul din Ungheni se desfășoară lucrări de reabilitare termică a fațadei blocului A, montarea tubulaturii sistemului de ventilare, schimbarea cablajului și lucrări de finisare internă. „În timpul apropiat, urmează să fie executate lucrările de amenajare a teritoriului adiacent”, indică ADR Centru.

Potrivit Agenţiei, în urma implementării acestei măsuri investiționale, 101 angajați și 1187 de elevi ai liceului vor beneficia de condiții îmbunătățite. Consumul de energie în această instituție de învățământ va fi redus cu 1500 MWh și emisiile anuale normate de CO2 se vor reduce cu 330 tone.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 47 566 651,00 lei (circa 2,4 mln de euro), durata de executare a lucrărilor contractate fiind de 12 luni.

Proiectul „Sporirii eficienței energetice a Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din municipiul Ungheni" este finanțate de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Foto: ADR Centru

img22004561

img22004561

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!