ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană recomandă Consiliului European să ofere R. Moldova perspectiva de a deveni membră a UE

13:18 | 17.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Comisia Europeană recomandă Consiliului European să ofere Republicii Moldova perspectiva de a deveni membră a Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Comisia Europeană a recomandat ca și Ucrainei să i se ofere perspectiva de a deveni membră a UE. 

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. 

Ambele țări mai au de făcut reforme, iar „mingea este în terenul” lor, a mai spus Von der Leyen.

„Recomandăm Consiliului să acorde Moldovei o perspectivă europeană și statut de țară candidată, cât timp face reforme”, a mai declarat președintele Comisiei Europene.

Republica Moldova și Ucraina vor trebui să îndeplinească o serie de condiții în viitor în ceea ce privește statul de drept, justiția și lupta împotriva corupției.

Recomandările Comisiei Europene vor trebui aprobate de Consiliul Uniunii Europene şi de Parlamentul European.

Ucraina a cerut aderarea la UE la patru zile după ce trupele ruse au declanșat invazia, în februarie. Patru zile mai târziu, Republica Moldova și Georgia au făcut la rândul lor cereri de aderare la UE.

În cazul Georgiei, Comisia Europeană a decis că are de îndeplinit mai multe condiții, înainte de a primi statutul de țară candidată.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!