ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a transmis un mesaj cu prilejul comemorării celor 30 de ani de la luptele de pe platoul Varnița-Tighina

17:47 | 19.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj cu prilejul comemorării a trei decenii de la luptele de pe platoul Varnița-Tighina. Acestea au început la 19 iunie 1992 și sunt considerate drept cea mai tragică pagină a războiului de acum 30 de ani de pe Nistru, relatează MOLDPRES.

„Ne amintim cu recunoștință de eroii căzuți pentru apărarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, și ne înclinăm în fața veteranilor care au stat la straja tânărului nostru stat. Aducem în acest mod un omagiu tuturor celor care au luptat pentru țara noastră în războiul de pe Nistru și celor care s-au jertfit pentru viitorul pașnic al Republicii Moldova”, a spus Președintele Maia Sandu. Șefa statului a menționat, totodată, că suntem datori să păstrăm vie memoria acelor zile de foc, ca o garanție că vom face tot ce ne stă în putere pentru a nu mai admite vărsări de sânge pe această bucată de pământ.

Potrivit ei, acesta este un legământ necesar mai ales acum, când un nou război s-a dezlănțuit chiar la hotarele noastre, făcând victime, aducând distrugere și durere. „Suntem o țară pașnică și vrem să trăim în pace și liniște. Doar în pace și doar împreună vom putea construi o țară prosperă, o societate în care oamenii cu opinii diferite să poată trăi în bună înțelegere și respect reciproc, cu credință în viitor. Ne dorim acest lucru pentru ambele maluri ale Nistrului - o Moldovă liberă și democratică”, a mai spus Președintele Maia Sandu în mesajul său.

img22004598

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!