ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un lot de medicamente a fost donat Republicii Moldova de OMS

09:30 | 21.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a donat astăzi Ministerului Sănătății un nou lot de medicamente, consumabile medicale și dezinfectante pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și pandemia COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministerului, la Chișinău au ajuns 200 de mii de sticle cu soluție pentru igiena mâinilor, 770 kg de medicamente, consumabile medicale și 900 de fiole de Tocilizumab – medicament sub formă de produs injectabil utilizat în tratamentul COVID-19, dar și a artritei reumatoide și juvenile, precum și un kit pentru tratamentul malariei.

În perioada 2020-2021, OMS cu partenerii săi, Uniunea Europeană, USAID, guvernele Germaniei, Elveției, Canadei, Norvegiei și Austriei, a procurat și adus în țara noastră echipamente și consumabile medicale în valoare aproximativă de 8,4 milioane de dolari.

Foto: MS

img22004635

img22004635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!