ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi construită o unitate de procesare a sub-produselor de origine animală

14:39 | 23.06.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. La Criuleni va fi creat un sistem modern de gestionare a sub-produselor de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman. Un proiect de leg în acest sens a fost adoptat astăzi, în prima lectură, de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, lotul pe care va fi construită stația are o suprafață de 2,5 ha și, în prezent, se află în gestiunea Întreprinderii de Stat ”Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni”. Conform prevederilor legale, va fi necesară schimbarea destinației terenului – din ”agricol” în ”pentru construcții”.

Crearea sistemului de gestionare a sub-produselor de origine animală va avea loc în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

img22004718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!