ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bender s-a desfășurat ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control

18:07 | 23.06.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. La reuniunea de lucru a Comisiei Unificate de Control, care a avut loc astăzi la Bender, Comandamentul Militar Întrunit a prezentat două rapoarte săptămânale privind situația din Zona de Securitate, în care a fost documentată prezența posturilor instalate fără coordonarea Comisiei, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Delegația Republicii Moldova a pledat în continuare pentru eliminarea din Zona de Securitate a posturilor ilegale, precum și a militarilor înarmați din cadrul structurilor de forță ale Tiraspolului.

În adresarea către celelalte componente ale Comisiei Unificate de Control, reprezentanții Chișinăului au evidențiat poziția distructivă a Tiraspolului care nu renunță la tentativele de a reduce rolul Comisiei și al Forțelor Mixte de Menținere a Păcii în ceea ce privește controlul asupra situației din Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova a atras atenția că Tiraspolul își aduce forțe suplimentare  în Zona de Securitate și desconsideră mecanismele existente de menținere a păcii pe râul Nistru.

Delegații Chișinăului au catalogat acțiunile de ignorare a prevederilor Acordului din 1992 drept provocatoare și inadmisibile, făcând apel către întreaga Comisie de a contribui la adoptarea de măsuri pentru încetarea acestora.

Discuțiile pe subiectele din ordinea de zi vor continua pe 30 iunie curent.     

Foto: Biroul de reintegrare

img22004727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!