ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte persoane au fost reținute în urma descinderilor de la Primăria Codru

14:10 | 24.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Șapte persoane au fost reținute astăzi în urma celor 35 de percheziții efectuate în orașul Codru. Acestea sunt bănuite de eliberarea, contra mită, a actelor pentru construcții în capitală, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii, angajați ai Primăriei Codru, agenți economici și zeci de beneficiari au ajuns în vizorul CNA și al procurorilor, după ce au fost documentați mai multe luni într-un dosar de trafic de influență. Aceștia sunt bănuiți că ar fi acționat în complicitate și ar fi fost implicați în perfectarea de acte permisive pentru diferite construcții din capitală, pentru favorizarea intereselor unor companii și pentru mituirea unor funcționari ai Primăriei Codru.

Conform datelor anchetei, organizatorul schemei ar fi unul dintre consilierii locali ai Primăriei Codru care și-ar fi luat angajamentul de a influența factori de decizie ai primăriei, responsabili de perfectarea autorizațiilor de construcție, planurilor de urbanism și altor acte permisive. Acesta ar fi acționat în interesul mai multor companii și persoane fizice, iar în schimbul unor sume de bani, ar fi reușit să influențeze pozitiv deciziile funcționarilor.

În cadrul măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că factorii de decizie din Primăria și Consiliul local Codru ar fi primit sistematic mijloace bănești, în sumă de mii de euro, pentru a elibera actele necesare și pentru a emite decizii în favoarea mai multor persoane fizice și reprezentanți ai agenților economici.

Șapte persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore și sunt cercetate pentru trafic de influență. Este vorba despre doi consilieri locali, arhitectul-șef, secretarul Consiliului, directorii a două companii de construcții și o persoană fizică.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!