ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un alt dosar inițiat pe numele Procurorului General suspendat a ajuns pe masa magistraților

16:12 | 29.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Un alt dosar inițiat pe numele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ajuns pe masa magistraților, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo este acuzat de săvârșirea infracțiunii de încălcare a inviolabilității vieții personale a unui factor de decizie. Acesta este învinuit că ar fi intrat în posesia unor corespondențe private ale fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție cu alte persoane. După care, în incinta Procuraturii Generale a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia ar fi răspândit informații ocrotite de lege, despre viața personală și profesională a acestuia, ceea ce ar constitui secret personal.

Astfel, Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, în cadrul discursului public, a dat citire unor conversații private ale ultimului cu anumiți reprezentanți ai societății civile, consilieri guvernamentali, precum și cu fostul șef al Delegației Uniunii Europene la Chișinău, exprimate prin discuții legate de înlăturarea acestuia de la conducerea Procuraturii Anticorupție.

Ulterior, la indicația Procurorului General suspendat, discursul în formă scrisă a fost plasat pe pagina web oficială a Procuraturii. 

img22004860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!