ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a vizitat satul Hagimus din raionul Căușeni

09:35 | 01.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și reprezentanții Biroului politici de reintegrare au efectuat o vizită de lucru în satul Hagimus, raionul Căușeni, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de reintegrare.

Cu acest prilej, vicepremierul a avut întâlniri cu reprezentanții administrației publice din localitate, agenți economici, membri marcanți ai comunității locale ș.a.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte ce țin de protejarea mediului, dezvoltarea economiei și infrastructurii satului, libertatea circulației, impactul programelor activităților de reintegrare a țării ce sunt susținute din alocații bugetare, aceasta fiind considerată o bună practică promovată de către Guvern.

În perioada anilor 2016-2020, primăria localității Hagimus a beneficiat de suport financiar din cadrul Programului activităților de reintegrare a țării și prin intermediul altor programe pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii în sumă totală de peste 4 milioane de lei. Astfel, au fost reabilitate sălile pentru grupele inferioare la grădiniță, încăperile auxiliare și blocurile sanitare, s-au extins rețelele de iluminare stradală, a fost construit sediul Oficiului Medicilor de Familie din localitate ș.a.

Aflându-se la fața locului, cu această ocazie, vicepremierul Oleg Serebrian a vizitat instituțiile publice amplasate în satul Hagimus: Centrul Medicilor de Familie, Casa de Cultură și Grădinița de copii „Grigore Vieru” și Gimnaziul „Ioan Vodă”, familiarizându-se cu activitatea acestora. În context, a fost menționată necesitatea de a contribui la eficientizarea prestării unor servicii publice calitative cetățenilor.

Vicepremierul Oleg Serebrian a exprimat deschidere pentru continuarea dialogului și a dat asigurări că subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru au fost luate în vizor și că, în comun cu autoritățile naționale abilitate, dar și în cadrul formatelor de negocieri existente, se vor căuta modalități de rezolvare ale acestora.

Foto: Biroul de reintegrare

img22004913

img22004913

img22004913

img22004913

img22004913

img22004913

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!