ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raportul de activitate pentru anul 2021 a ANI a fost prezentat în Parlament

12:50 | 01.07.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Raportul de activitate pentru anul 2021 a Autorității Naționale de Integritate (ANI) a fost prezentat astăzi în plenul Parlamentului de către președintele interimar al ANI, Lilian Chișca, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, anul trecut, Autoritatea a recepționat prin intermediul sistemului informațional e-Integritate 65 232 de declarații de avere și interese personale.

În aceeași perioadă, ANI a examinat 1 341 de petiții privind incidente de integritate, 4 488 de declarații de avere și interese personale, 267 de declarații privind conflicte de interese reale, 547 de solicitări de certificate de integritate și 127 de sesizări din oficiu, depuse de președintele ANI și inspectori.

Totodată, în contextul regimului juridic al averii și intereselor personale, stabilirea diferenței substanțiale dintre veniturile obținute și cheltuielile și averea dobândită, dar și cheltuielile făcute, ANI a înaintat în instanța de judecată 16 cereri de dispunere a confiscării averii. În prezent, acestea sunt la etapa de examinare. De asemenea, au fost înaintate 27 de sesizări în adresa organelor de drept competente.

Conform legislației, reprezentanții instituției prezintă anual în plenul Legislativului raportul de activitate pentru anul precedent.

Foto: Parlament

img22004921

img22004921

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!