ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șir de expoziții cu lucrările practice universitare vor fi prezentate la Parlament

14:13 | 01.07.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Un șir de expoziții cu cele mai originale lucrări practice universitare vor fi prezentate la Parlament, pe parcursul lunii iulie. Universitatea Tehnică a Moldovei a deschis astăzi ciclul de expoziții cu lucrările de licență ale absolvenților anului curent, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, lucrările de licență ale absolvenților de la Facultatea de Design vor fi găzduite, în aceste zile, de instituția Legislativului, iar, ulterior, vor fi prezentate prototipuri de la toate facultățile UTM. Facultatea de Design a UTM pregătește ingineri creativi și artistici la următoarele specialități: Design și Tehnologii Poligrafice, Tehnologia și Designul Confecțiilor Textile, Design Vestimentar și Design Industrial.

Expoziția lucrărilor universitare de la UTM prezintă prototipuri precum ediții de carte, concepte 3D, ambalaje inovative, produse vestimentare realizate prin diverse tehnici și colecții vestimentare, inclusiv cu utilizarea materialelor reciclabile și ecologice, colecție de costume populare, încălțăminte și genți făcute de studenți, jucării și scaune etc.

Expoziția a fost vizitată de către deputați și funcționari ai Parlamentului, care au apreciat exponatele și au discutat cu studenții autori ai ingenioaselor idei. „Una dintre ideile tinerilor va fi examinată de instituția parlamentară pentru a fi implementată. Avem tineri talentați, pe care trebuie să-i promovăm și să vedem cum Legislativul îi poate ajuta”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Timp de o lună, în Parlament vor putea fi admirate lucrări de sculptură, pictură, grafică, arte decorative, design grafic, vestimentar și industrial, diverse inovații în domeniile de studiu ale absolvenților. Organizarea ciclului de expoziții are drept scop încurajarea și promovarea de către instituția parlamentară a performanței academice.

Foto: Parlament

img22004926

img22004926

img22004926

img22004926

img22004926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!