ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală se va desfășura festivalul „Te salut, Chișinău!”

14:39 | 11.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Festivalul „Te salut, Chișinău!" se va desfășura în perioada 14-17 iulie în centrul capitalei. Evenimentul este dedicat celei de-a 586-a aniversări a primei atestări documentare a orașului, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, activitățile din cadrul festivalului se vor desfășura pe strada pietonală Eugen Doga, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" și în preajma Porților Sfinte (Arcul de Triumf).

Agenda evenimentului include diverse activități cultural-artistice: spectacole de muzică populară și muzică ușoară, târguri ale meșterilor populari și artizanali, spectacole teatrale, ateliere, expoziții, activități pentru copii. Totodată, participanții la eveniment vor putea gusta din bucătăria moldovenească tradițională.

De asemenea, pe durata festivalului, locuitorii și oaspeții capitalei vor putea viziona mai multe filme documentare, proiectate în aer liber în cadrul „Serilor de Cronograf".

Festivalul „Te salut, Chișinău!” se află la cea de-a doua ediție.

Foto: Primăria capitalei

img22005135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!