ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PNUD va susţine comunităţile care găzduiesc refugiaţi din Ucraina

13:41 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chișinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunţat astăzi că va aloca cinci sute de mii de dolari pentru a susține incluziunea socio-economică a refugiaților din Ucraina și dezvoltarea comunităților care găzduiesc persoanele ce fug din calea războiului, transmite MOLDPRES.

Fondurile vor fi utilizate pentru activitatea PNUD, în parteneriat cu Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), asupra consolidării capacităților autorităților naționale și locale de a gestiona răspunsul la criză, precum și de a elabora protocoale și ghiduri privind asistența oferită refugiaților.

„Moldova este afectată de crize multiple: creșterea substanțială a prețurilor la energie și riscurile privind securitatea energetică, inflația ridicată, COVID-19 și fluxul de refugiați ca urmare a războiului din Ucraina. Având în vedere că 3% din populația Moldovei este reprezentată de refugiați, este nevoie de atenuarea presiunilor socio-economice multiple, de îmbunătățire a mijloacelor de trai și de asigurare a incluziunii economice”, a menționat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

Potrivit unui raport recent al PNUD, Moldova este una dintre țările care se confruntă cu un impact considerabil ce afectează nivelul de trai al oamenilor, situație catalizată și de războiul din Ucraina.

De la începutul războiului, PNUD cooperează îndeaproape cu entitățile ONU și alți actori implicați în activități umanitare cu scopul de a acoperi necesitățile de asistență pentru Moldova, provocate de războiul din Ucraina. Asistența oferită de PNUD este racordată la Planul Regional de Răspuns pentru Refugiați (RRRP), care relevă răspunsul și activitățile comprehensive necesare pentru a susține eforturile țărilor de a proteja și acorda asistență refugiaților din Ucraina.

Foto: PNUD

img22005438

img22005438

img22005438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!