ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 500 de militari au fost instruiți la exercițiul „Bastion 2022”

15:04 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Peste 500 de militari, carabinieri, polițiști, precum și angajați din alte structuri de forță au participat astăzi la exercițiul de comandament și trupe „Bastion 2022”, desfășurat la Baza de instruire militară a Armatei Naționale, transmite MOLDPRES.

Locotenent-colonelul Veaceslav Corcodel a menționat că scopul antrenamentelor este sporirea interoperabilității efectivului Armatei Naționale cu alte structuri de forță din țară, și anume cu reprezentanții subdiviziunilor din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Protecţie şi Pază de Stat, Serviciul de Informaţii şi Securitate și altele.

De asemenea, instruirile au avut drept obiectiv antrenarea ofițerilor de stat major din instituțiile de forță, precum și dezvoltarea abilităţilor efectivului pentru îndeplinirea misiunilor pe timp de pace, în situaţii de criză sau acţiuni antitero. Totodată, participanții la exerciţiu au efectuat trageri din armamentul de infanterie și s-au antrenat la diferite locuri de instruire.

Exercițiul de comandament și trupe „Bastion 2022” se desfăşoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul curent.

Foto: Ministerul Apărării

img22005443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!