ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputatul partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost reținută pentru 72 de ore

18:59 | 21.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Deputatul partidului „Șor”, Marina Tauber, a fost reținută astăzi pentru 72 de ore fiind cercetată în două cauze penale, transmite MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Legislativul a adoptat astăzi două hotărâri privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a acesteia.

Cererile privind ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adresate Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, de către Procurorul General interimar, Dumitru Robu. Potrivit informațiilor prezentate, în privința deputatului a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului privind gestiunea financiară a Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și al celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Tot în cadrul acestor dosare, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții în mai multe locații. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!