ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul Business HUB a fost deschis la Tiraspol cu ajutorul UE

11:58 | 27.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Cu susținerea Uniunii Europene, la Tiraspol și-a deschis astăzi ușile primul centru de suport și de dezvoltare a antreprenoriatului. Pentru lansarea acestuia, Uniunea Europeană a acordat două sute de mii de euro prin intermediul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, transmite MOLDPRES.

Business HUB-ul va oferi tinerilor antreprenori acces la informații, consultanță și instruire. Din cele 16 locuri destinate rezidenților, 12 deja sunt arendate, or, astfel tinerii antreprenori pot munci la realizarea propriilor idei de afaceri.

„Credem că ideile de afaceri, startup-urile și spiritul antreprenorial inovator sunt factorii cheie care se vor dezvolta și se vor extinde la Business HUB-ul deschis la Tiraspol. Business HUB-ul va ajuta comunitatea creativă și tehnologică să progreseze și să prospere. Spațiile de coworking vor facilita conexiunile între antreprenori, organizațiile de sprijin pentru afaceri, mediul academic și consumatori. Cu siguranță, buna funcționare a Centrului va consolida atât colaborarea, cât și încrederea părților interesate de pe ambele maluri ale Nistrului”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Noul Business HUB creat la Tiraspol dispune nu doar de birouri și spații de lucru pentru rezidenți, ci și de o sală de conferințe, alte elemente de infrastructură necesare tinerilor antreprenori. Lansarea Business HUB-ului va contribui la dezvoltarea economică a regiunii, prin formarea tinerilor profesioniști, punându-le la dispoziție noi competențe și profesii ale viitorului. 

Foto: PNUD

img22005597

img22005597

img22005597

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!