ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Destinația terenurilor agricole va putea fi schimbată pentru efectuarea lucrărilor miniere

15:10 | 28.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Inițiativa legislativă privind schimbarea destinației terenurilor agricole pentru a fi utilizate în scopuri miniere a fost adoptată astăzi de Parlament, în cea de-a doua lectură, relatează MOLDPRES.

Documentul prevede eliminarea interdicției de schimbare a destinației terenurilor agricole de calitate superioară, aflate în limitele perimetrelor miniere.

Astfel, activitățile de extragere vor fi permise în limitele perimetrului minier atribuit și doar în urma evaluării prealabile a impactului asupra mediului și expertizării proiectului de extragere.

Potrivit autorului documentului, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea, modificările legislative vor oferi posibilitate întreprinderilor miniere de a-și continua activitatea și de a implementa noi proiecte în industria minieră. Totodată, modificările operate acestea vor permite continuarea producerii materialelor de construcție din materia primă locală.

Inițiativa legislativă a fost susținută cu votul a 54 de deputați.

Foto simbol

img22005648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!