ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii vor beneficia de vouchere culturale

12:51 | 12.08.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Tinerii vor beneficia de vouchere culturale. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea Legii culturii au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit legii, voucherul cultural pentru tineri reprezintă un bilet digital netransmisibil, cu echivalent bănesc, care asigură accesul la servicii și produse culturale, oferite de către prestatorii de servicii. Pentru implementarea acestei inițiative, Ministerul Culturii urmează să elaboreze planul de acțiuni și lista serviciilor și a bunurilor culturale, care vor fi oferite tinerilor. Totodată, organizațiile care vor presta serviciile vor fi selectate în baza unui regulament elaborat de Guvern.

Documentul mai prevede introducerea definiției legale a ”Casei de Cultură”. Ulterior, Guvernul va elabora un regulament, pentru a stabili cadrul normativ pentru crearea, activitatea, forma de organizare și administrare a caselor de cultură.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!